31/3/08

Απoψεις…


Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι προερχόμαστε από την ‘Ανδρο έχουμε μια ψύχωση μαζί της, που νομίζω ότι την αξίζει!!! Κακά τα ψέματα, κανένας που δεν έχει ζήσει σ’ αυτό το νησί δεν μπορεί να το καταλάβει, αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα!!!

Ας κάνουμε όμως κάτι διαφορετικο αυτή τη φορά…

Ας γράψουμε τι μας αρέσει περισσότερο αλλά και τι μας «χαλάει» και γιατί, οτιδήποτε και να είναι αυτό.
Περιμένουμε σχόλια με το χέρι στην καρδια!!!

27/3/08

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

Όπως ανάφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Αρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών αναφέραν οτι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα οτι δεν είμαστε σύμφωνοι και οτι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 170.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

Νηπιαγωγείο



Γιατί Εθνική Εορτή χωρίς νηπιαγωγείο... "δεν λέει"

Τα "φιντανάκια" μας!!!

26/3/08

Χώρα - 25η Μαρτίου 2008

Από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2008

2/3/08

Στιγμές από Πλακούρα στις 17/2/2008

Ευχαριστούμε τον vanglouk.

Το ελπίζαμε ότι κάποια στιγμή θα μας ανακάλυπτες!!!

1/3/08

Βίντεο από Strofilas

Lia + Soula
Το παρακάτω βίντεο το έστειλε ο Strofilas, μαζί με το κείμενο που παρουσιάζεται αυτούσιο.

Οι τρεις δήμαρχοι της Άνδρου λειτουργούν τον παράνομο σκουπιδότοπο ολόκληρου του νησιού, μέσα σε ΚΥΡΗΓΜΕΝΟ αρχαιολογικό χώρο,όπου μεταξύ άλλων αρχαϊκών, ρωμαΪκών και άλλων μνημείων, ευρίσκεται και ο Νεολιθικός οικισμός του Στρόφιλα 4500-3200 π.Χ. Ανακαλύφθηκε αρχικά το 1994 και θεωρείται η αρχαιότερη ΠΟΛΗ στην Ευρώπη εξαιτίας του μεγέθους της (25000 μ2 με αψιδωτά και τετράπλευρα κτίρια), της οργανωμένης κοινωνικής δομής (ΤΕΜΕΝΟΣ, ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΟ τείχος, λιμάνι), καθώς και της αναπτυγμένης τεχνολογικά και πολιτιστικά κοινωνίας της (ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ, χρυσό, και 250 μ2 ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ που την καθιστά ΜΟΝΑΔΙΚΗ υπαίθρια νεολιθική πινακοθήκη). Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΝΕΤΑΙ με την ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ (ΚΑΣ) Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, KAI ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ να τηρούνται ΟΥΤΕ οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις που θέτουν αυτές οι εγκριτικές Αποφάσεις, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ της ΑΡΜΟΔΙΑΣ Διεύθυνσης και Εφορείας του Υπουργείου Πολιτισμού (ΔΙΠΚΑ / KA ΕΠΚΑ). Στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο λειτουργούν είτε λειτουργούσαν παράνομα επιχειρήσεις (εργοστάσιο σκυροδέματος, λατομεία κ.ά). ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ η Δημόσια Υγεία, τα αρχαία και το αρρηκτα συνδεδεμένο με αυτά φυσικό περιβάλλον (βλάβη της δημόσιας υγείας με την καύση των σκουπιδιών και την παραγωγή διοξινών, παράνομη λατόμευση, μπάζωμα ρέματος με σκουπίδια, μόλυνση θάλασσας, κλπ). ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΙΣΩΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!!