19/5/09

Το μελτέμι

Το μελτέμι

[...] Το μουρμούρισμα σου μέσ' τη σιγαλιά
και το φλίφλισμα σου στην ακρογιαλιά
είν' όλο υγεία, δρόσος κι' ευλογία

Πνέεις, λούεις, ραίνεις τα χρυσά νησιά
κι' όλα τ' ανασταίνεις μέσα στη δροσιά.
Συ τη φλόγα παίρνεις, τη χαρά συ φέρνεις [...]

Απόσπασμα από το ποίημα "Μελτέμι" του Αριστομένη Προβελέγγιου

Καλημέρα από την όμορφη Άνδρο.
Αναπολώντας τη δροσιά των μελτεμιών μέσα στην πρώιμη ζέστη των τελευταίων ημερών, θυμήθηκα το ποίημα του Αριστομένη Προβελέγγιου "Το μελτέμι".
Και σήμερα το πρωί που βρέθηκα στην ωραία Άνδρο η οποία έχει "πρόδρομο μελτέμι" όπως το ανέφερε και ο συμπατριωτης μας μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μου ήρθε η επιθυμία να δώσω ένα ύμνο κι εγώ μέσα από το παραπάνω ποίημα στο φυσικό air condition της Άνδρου.

Γιώργος

14/5/09

Ίδρυμα Κυδωνιέως


Στη φετεινή έκθεση του ιδρύματος Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως ο Χάρης Λάμπερτ θα παρουσιάσει έργα του από τις ενότητες spiritual pop art και new renaissance. Πρόκειται κυρίως για πορτρέτα σημερινών ανθρώπων που αναδίδουν όμως την εσωτερικότητα των έργων της Αναγέννησης. Θα παρουσιάσει σειρά από πορτραίτα μεγάλων διαστάσεων, τα οποία χαρακτηρίζονται από μια έντονη αντίθεση που δημιουργείται από το αναγεννησιακό τους ύφος σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα και γίνονται ακόμη πιο επιβλητικά με τις εναλλαγές του φωτός και με την βοήθεια ενός ειδικού φωτισμού, του Black Light.

11/5/09

14ο Τουριστικό Πανόραμα

Από τη μουσική εκδήλωση στην έκθεση Τουριστικό Πανόραμα
την Κυριακή 10/5/2009


Στην πρώτη φωτογραφία η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Άνδρου κα Πόπη Κοραχάη, ο βιολιτζής κος Δημήτρης Κυρτάτας και ο λαουτιέρης Κώστας Αποστολίδης (από τη Νάξο)
Στη δεύτερη χορεύει τμήμα του συλλόγου Γυναικών

περισσότερα

Video



10/5/09

Ο Paul Delvaux και η Αρχαιότητα

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή





Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο σε συνεργασία με το Μουσείο Καλών Τεχνών των Βρυξελών, διοργανώνει μεγάλη θεματική έκθεση του σημαντικού Βέλγου Paul Delvaux, με τίτλο "Ο Paul Delvaux και η Αρχαιότητα". Τα έργα θα εκτεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 28 Ιουνίου έως 29 Σεπτεμβρίου 2009 και θα περιλαμβάνει 60 συνολικά έργα (ελαιογραφίες και σχέδια) τα οποία προέρχονται από το ίδρυμα Paul Delvaux, το Βασιλικό Μουσείο Καλών τεχνών των Βρυξελών, καθώς και από διάφορα μουσεία, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και της Αμερικής


8/5/09

14ο Τουριστικό Πανόραμα

Από την εκδήλωση στην έκθεση "Τουριστικό πανόραμα 2009"

Βιολί: Βαγγέλης Ζαγοραίος, λαούτο: Γιάννης Ζαγοραίος
σαντούρι: Νίκος Μπακέλας, τραγούδι: Γαρυφαλλιά Λουσίδη
χορεύει τμήμα του χορευτικού συλλόγου Πηδητών Ζωγράφου

6/5/09

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις αλιευμένες από το διαδίκτυο


Λογοτεχνικά βραβεία «Διαβάζω 2009»
«Ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι» της Μαρίνας Καραγάτση (εκδ. Άγρα), κέρδισε το Βραβείο Μυθιστορήματος του «Διαβάζω»
Τα παιδιά "ανιχνεύουν" τον Γιάννη Μόραλη