6/6/09

Σύλλογος Γυναικών Άνδρου

Το καλακαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου

Άνδρος, 27/5/2009
Αριθ. Πρωτ: 260

Εν όψει του καλοκαιριού σας ενημερώνουμε για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες μας και σας ευχόμαστε
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

- Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 το παιδικό-εφηβικό χορευτικό μας τμήμα θα συμμετάσχει στους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου στον Αφανή Ναύτη στις 11:30 π.μ. (αγώνας «Λεωνίδας Σπύρου Πολέμης»).
- Την Παρασκευή 12/6/09 & το Σάββατο 13/6/09 η Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση (Ε.Σ.Υ.Α.Ο.), σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Θεοδόση Σουσούδη (Ορθοπαιδικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας), και τον Σύλλογο μας, σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 να παρευρεθείτε στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου στις 18:30, για να παρακολουθήσετε την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ».
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 από τις 9.00-14:00 θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ. Για μετρήσεις και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: κα Ελένη Αθανασίου, 6943251965.
- Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009 στις 20:00, σας προσκαλούμε στην Πλατεία Καΐρη (ΠΛΑΤΑΝΟΣ), στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας, όπου θα αναβιώσουμε το έθιμο του κλήδωνα με την τοπική ορχήστρα «ΑΦΟΙ ΝΤΟΓΙΑ». Το βιολί είναι δωρεάν από τον Ν. Ντόγια και το λαούτο από τον Α. Ντόγια. Τραγούδι η ΔΗΜΗΤΡΑ και μπουζούκι Κ. ΤΡΙΜΗΤΖΙΟΣ. Το παιδικό εφηβικό-τμήμα του συλλόγου θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Η ορχήστρα είναι ευγενική χορηγία των καταστημάτων της Πλατείας Καΐρη (ΕΡΜΗΣ, HEAVEN, ΚΟΛΑΤΣΑΣ, ΠΑΡΕΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ και Μ. & Ι. KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ).
- Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 και ώρα 20:00 πραγματοποιούμε την ετήσια «8η Χορευτική Συνάντηση Eλληνικών Παραδοσιακών Χορών» στην πλατεία Γηροκομείου, που χρηματοδοτείται από την ΝΑΚ και εντάσεται στο πρόγραμμα των πολιτιστικών. Μαζί μας θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Το συγκρότημα Αμοργιανών με τον πρώην δάσκαλό μας Γιώργο Οικονομίδη, το συγκρότημα Κωστηλάτα Άρτας, & ο Σύλλογος Φελλού η κα Καραγιάννη.
Στις 27 Ιουνίου ο σύλλογός μας και ο σύλλογος Κωστηλάτα Άρτας θα χορέψουν στο Μπατσί της Άνδρου.
- Το Σάββατο & Κυριακή 27 & 28 Ιουνίου προγραμματίζουμε την εξέταση Μαθητών στα πλαίσια του συνεργαζόμενου σωματείου με το Θέατρο Ελληνικών Χορών της Δόρας Στράτου.
- Ο Σύλλογός μας μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Γαλατσίου-Ρουμανίας στοχεύει να εκπροσωπήσει και να προβάλλει τουριστικά το νησί μας στο Φεστιβάλ DOINA COVURLUIULUI, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου 2009 με Ανδριώτικους & παραδοσιακούς χορούς, στον διήμερο εορτασμό τους.
- Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009 ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στον 23ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου με Ανδριώτικους & παραδοσιακούς χορούς, που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ε.Ο.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) στο Λιτόχωρο.
- Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στην 8η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων «ΕΜΜΕΛΕΙΑ 2009» που διοργανώνει το θέατρο Δόρα Στράτου - CID UNESCO στο λόφο του Φιλοππάπου.
Σας περιμένουμε
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος: ΠΟΠΗ ΚΟΡΑΧΑΗ
Η Γραμματέας: ΚΑΙΤΗ ΜΠΑΛΛΑ

1 σχόλιο:

Ευθυμιάδης Λεωνίδας είπε...

Καλησπέρα σας από την Γερμανία!
Λέγομαι Ευθυμιάδης Λεωνίδας και ζω μόνιμα στην Γερμανία. Διδάσκω ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο λαικό πανεπιστήμιο της πόλης μου, κυρίως σε μη Έλληνες, αλλά επίσης και σε ελληνικούς συλλόγους και ελληνικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής όπου κατοικώ! Μπορείται να με "βρήτε" στο facebook, στο όνομα Leonidas Efthymiadis ή στο YouTube στο όνομα LeonidasMG, όπως και στο προσωπικό μου Blogspot, στο όνομα griechischevolkstanze.blogspot.com. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μουσικοχορευτική παράδοση της Άνδρου και θα ήθελα να ήξερα αν ο σύλλογός σας έχει κάνει κάποια μουσική παραγωγή (cd) με χορούς και τραγούδια της Άνδρου. Εάν ναι, θα ήθελα να τον αγοράσω! Μπορούμε να επικοινωνούμε στην κάτωθη ηλεκτρονική διεύθυνση: leon.efthymiadis@googlemail.com
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και προσβλέπω σε μια ωραία συνεργασία! Με φιλικούς χαιρετισμούς, Λεωνίδας Ευθυμιάδης.-