22/3/09

Τσουρέκια της κυρα-Χρυσούλας

Υλικά
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φλιτάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο
50 gr μαγιά μπύρας
8 αυγά
ξύσμα λεμονιού ή μαχλέπι
2 κιλά αλεύρι

Εκτέλεση
Βράζετε το γάλα και το αποσύρετε από την φωτιά.
Ρίχνετε την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να λιώσει.
Όταν το μίγμα γίνει χλιαρό ρίχνετε την μαγιά, το ξύσμα λεμονιού (ή το μαχλέπι) και το μισό αλεύρι.
Ζυμώνετε το χυλό και προσθέτετε όσο από το υπόλοιπο αλεύρι σηκώσει μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια.
Ζυμώνετε καλά και αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να ανέβει.
Ζυμώνετε λίγο, πλάθετε τα τσουρέκια και τα αφήνετε να ανέβουν.
Μετά τα φουρνίζετε.
Καλή επιτυχία
Άρτεμις

Δεν υπάρχουν σχόλια: